MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Az igazi Michelangelo-kód. Anatómialecke a Sixtus-kápolnában

Az igazi Michelangelo-kód. Anatómialecke a Sixtus-kápolnában

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635492588

tartalom:

"Pieta, Dávid, a Sixtus-kápolna freskói... Mindannyiunk számára jelentéssel bírnak ezek az alkotások, a reneszánsz egyik legnagyobb egyéniségének művei, amelyeket naponta ezrek és ezrek látogatnak, hogy csak néhány percre szemrevételezhessék a csodát. Az alkotásokat és alkotójukat, Michelangelót pedig számtalan album, tanulmány mutatta be. Tudjuk, hogy korának nem csupán roppant tehetségű festő- és szobrászművésze volt, hanem az anatómia-ábrázolás úttörője is. Szenvedélyesen igyekezett festményein visszaadni az emberi test valóságát, ezért az ő művein nem találkozhatunk pufók angyalkákkal és suta emberekkel. Sőt, emberábrázolásaiban minden ín és izom, minden csont és porcogó a helyén van. S hogy az emberi test ábrázolását miként is vitte a mester ily tökélyre? Fiatal korában bonctermekbe járt, hogy megláthassa, milyen az emberi test valójában - kívül és belül. Az ott látottakról rajzokat készített, majd roppant munkával és precizitással feltérképezte magának az egész emberi szervezetet, annak minden zsigerével és hajszálerével együtt. Két brazil orvos, Gilson Barreto és Marcelo de Oliviera figyelmét éppen ez a kidolgozottság, pontosság ragadta meg. Megfigyeléseik - és egy amerikai tudós, Frank Meshberger vizsgálódása - alapján arra a következtetésre jutottak, hogy Michelangelo kódolt üzeneteket hagyott hátra alkotásaiban, elsősorban a Sixtus-kápolna tábláin. A kutatók szerint a freskón látható fatönk nem fatönk, hanem légcső, egy zöld táska pedig valójában az emberi szívet ábrázolja. A könyv kulcsot ad a kódok megfejtéséhez, és orvosi előképzettség nélkül is segít eligazodni az anatómia - és persze a képzőművészet - világában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!