MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Az újkor művészete

: Az újkor művészete

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Magyar Könyvbarátok

Kategóriák:

Festészet Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

251 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A barokk, régebbi értelmezéseinek megfelelőleg, mint stílusmegjelölés is lényegileg kétségtelenül kritikai állasfoglalást jelentett. Pozitív értékelés helyett benne csak a művészet elfajulását és elvadulását látták. (7. old) [...]

A természethez való visszatérés vágya a XIX. század folyamán hamarosan elvesztette romantikus, tarka köntösét s a szív ügye helyett az értelem ügye lett. A kozmikus álmokba és játékos képzelgésekbe belefáradt ember lábát újra megvetve a földön tudományos hevülettel kereste a kapcsolatot a környező és elérhető valósággal. (179. old) [...]

A lelkeknek az a forradalmi feszültsége, mely az expresszionizmust megteremtette, ma már jóformán teljesen fölengedett. A megrendült, kizökkent világ lassanként visszanyeri egyensúlyát és földi statikáját. A ma embere már nemcsak érzésforradalmak tüzes ködoszlopában keresi Istent, hanem megérzi mindenütt alátható, értelmes valóságban. (239. old)

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!