MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Barabás Miklós 1810-1898

: Barabás Miklós 1810-1898

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Képzőművészeti Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

124 p., 8 tbl.

Méret:

20 x 30 cm

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633362466

tartalom:

"A 19. század folyamán kibontakozó magyar nemzeti művészet vezéregyénisége, Barabás Miklós. Neve, pesti letelepedése után. a 40-es évek elejétől vált fogalommá, a kortársak a "nemzet festője"-ként tisztelték. Műveinek száma elképesztően nagy, majd 5000 darabra tehető. Fő műfaja a portréfestés és rajzolás volt. Szinte minden jelentős múlt századi politikus, író, költő, közéleti ember arcvonásait az ő munkássága segítségével ismerhetjük. Képein a "táblabíróvilág" "jellegzetes alakjai" jelennek meg, ő teremtette meg a reformkori magyar hazafi típusát. Szvoboda D. Gabriella a művész önéletrajzára támaszkodva időrendi sorrendben tárgyalja a festő életútját, elemzi közéleti szereplését, stílusának változásait, az őt ért hatásokat. Sort kerít arra is, hogy a portréfestő Barabásról kialakult kép árnyaltabbá váljon, nagy számba szerepeltet a reprodukciók között Itáliában készített akvarelleket, pesti látképeket, divatképeket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!