MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Berény Róbert

: Berény Róbert

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Műgyűjtés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

29 p., 24 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631311775

tartalom:

"Berény Róbert annak a művésznemzedéknek a tagja, amely a század elején lépett színre. Festészete tele van meglepetésekkel, művészi fordulatokkal, a stílusváltás látványos ellentmondásaival. Kutató, töprengő, bölcselkedésre hajló alkata által vezettetve hamar túljutott a hagyományos ábrázoláson, és már 1906-tól kezdve a konstruktív képépítkezés eszményei vonzották. A Cézanne hatását kamatoztató szerkezetes ábrázolásmód mellett azonban egyre-másra megjelentek az ösztön- és érzelemvilágot kivetítő, szenvedélyes festményei, közöttük is az egyik legszebb: a színek vad lobogásában izzó, a formákat nyers lendülettel megjelenítő Bartók Béla-portré. A tiszta szerkezetiség és az expresszionizmus végletei között feszülő, majd ezeket a végleteket mintegy kibékítő művészete a húszas évek második felében bizonyos értelemben konszolidálódott. Berény Róbert a hazai művészet tiszta festői értékeket, dekoratív szépséget képviselő hagyományához kanyarodott vissza; a harmincas évektől pedig a közvetlen természeti inspirációnak egyre nagyobb szerepet juttató oldottabb, lágyabb festőiség vált uralkodóvá a képein. Művészetében a "visszavonulás" kiegyenlítettebb időszakában sem tett engedményt az esztétikai minőség rovására. Gazdag életművét klasszikussá nemesedett festői értékeink között tartjuk számon."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!