MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Boldizsár István

: Boldizsár István

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mai Magyar Művészet

Terjedelem:

62 p., 23 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9635001614

tartalom:

˝A nagybányai festők harmadik generációjához tartozom. Természetes, hogy festészetem magán viseli a nagybányai művészet szellemét. Ez alatt nem művészi irányzatot értek, hanem egy művészeti, erkölcsi magaslatot, a művészetnek az aszkétaságig emelkedő szeretetét és művelését. Mestereink ezt sugározták magukból és ezt hagyták nekünk örökségül. Ferenczy Károly, Réti István, Thorma János, Iványi Grünwald Béla voltak ezek a nagy magyar művészek. Útmutatásuk és Nagybánya festői, környezete érlelte tehetségünket, de egyben azt a meggyőződésünket is, hogy a művészet eléréséhez csak a természet gondos megfigyelése útján juthatunk, és a tehetség mellett szorgalomra, mesterségbeli tudásra és szigorú önkritikára van szükség. Kétségtelen, hogy ez az út fárasztó és kínzó. Más-választás azonban nem volt. Ezért jártam és járom ma is ezt az utat. A festészet mellett a rézkarc volt művészi mondanivalóm kifejező eszköze. Végigtekintve munkásságomon, művészi hitvallásomat így összegezhetem: A forma tiszteletben tartásával, a színhatás ezernyi változata emeli a képet a művészet magaslatára.˝ (Boldizsár István)

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!