MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Caspar David Friedrich

: Caspar David Friedrich

Kiadás:

h. n., 1986

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pantheon

Terjedelem:

123 p., 4 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631322769

tartalom:

˝Caspar David Friedrich a német romantika kiemelkedő, s egyik legérdekesebb mestere. Elsősorban tájképeket festett, mert a természetben találta meg a magasztos; a fenséges, a végtelen, az emberfeletti elvont eszméinek kifejeződését. Művein szinte csak háttal álló saját kicsinységükbe belenyugvó; merengő alakok jelennek meg: Friedrich filozofikus mélységű festészete "idealizmus és realizmus, gondolat és érzelem", vallás és természet között igyekszik harmóniát, teremteni. Ezek a gondolatok teszik számunkra igazán érdekessé őt, s kapcsolják művészetet korunk törekvéseihez. Beke László a modern művészet egyik legkitűnőbb hazai kutatója. Friedrich személyiségét, életművének teoretikus alapjait is elemzi. A monográfia feladatának megfelelően összefoglalást kapunk az oeuvre-ről, de olyan összefoglalást, amelynek utalásai messze túlmutatnak e tanulmány szűk keretein. A kötet értékes része a festő és a kortársak írásaiból válogatott dokumentumok gyűjteménye. A könyvet 61 fekete-fehér és 8 színes kép illusztrálja.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!