MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Csók

: Csók

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

33 p., 58 tbl

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631355527

tartalom:

"Csók István (1865-1961) hosszú pályája során végigjárta nemzedéke jellemző állomásait: megismerte a budapesti Mintarajztanoda fojtogató légkörét, majd - újabb csalódásokat követően - hátrahagyta a müncheni Akadémiát és Párizsba ment. Revelációként élte meg a Bastien-Lapage nevével fémjelzett "finom naturalizmust", ellátogatott a nagybányai festőtelepre, megérintette a szecesszió és a francia fauve-ok műveszete.
Életét folyamatos kettősség jellemzi: a küzdelem a "nagy mű" ígéretével kecsegtető hatalmas vásznakkal, valamint az állandó visszatérés kisebb igényű, emiatt felszabadító hatású, intimebb műfajokhoz, melyeken virtuóz technikai tudását is kötetlenül csillogtathatja. Sokszínű, gazdag életművét Révész Emese, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének oktatója mutatja be, az életrajz és az oeuvre legfontosabb adatait tartalmazó bevezető mellett több, mint 50 nagyméretű színes reprodukcióval."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!