MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Delacroix

: Delacroix

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A művészet világa

Terjedelem:

15 p., 28 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631301796

tartalom:

"Flandria Rubensszel dicsekedhet, Itália Raffaellóval és Veronesével, Franciaország pedig Lebrunnel, Daviddal és Delacroix-val... A felületes olvasó első pillantásra bizonyára megbotránkozik majd azon, hogy e neveket, melyek annyira különböző tulajdonságokat és felfogást képviselnek, ily módon összekevertem. De az elmésebb szemlélő mindjárt észreveszi, hogy mindannyiukat közeli rokonság fűzi egybe, afféle testvériség vagy atyafiság, aminek onnan ered a gyökere, hogy egyként sóvárognak a nagy, a nemzeti, a végtelen és az egyetemes eszméi után... De hát... mi az a misztikus valami, amit Delacroix századunk dicsőségére mindenkinél tökéletesebben tolmácsolt? A láthatatlan ez, a megfoghatatlan, az álom, az idegek, maga a lélek; s mindezt... egyedül a körvonal és a szín eszközével mindenkinél tökéletesebben, a gyakorlott mester ügyességével, a kényes ízlésű irodalmár szigorával, a szenvedélyes muzsikus ékesszólásával fejezte ki... Az a különös és szokatlan képesség, amely lehetővé tette számára, hogy egyedül a vonal segítségével bármily heves emberi gesztust is ki tudjon fejezni, hogy a színnel meg tudja teremteni azt, amit az emberi színjáték atmoszférájának vagy az alkotó lelkiállapotának nevezhetnénk - ez az egyedülálló képessége szerezte meg neki a költők rokonszenvét... Mérhetetlen szenvedély, félelmetes akaraterővel párosulva - ez volt ő." (Charles Baudelaire)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!