MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Delacroix naplója

: Delacroix naplója

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Festészet Francia irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A művészettörténet forrásai

Terjedelem:

287 p., 16 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ifjúkorom drága barátai, két nagy magyar festő - Rippl-Rónai József és Kernstok Károly - műtermében találkoztam először Delacroix naplójával. Festők, akik általában nem sokat tartanak a festészettel foglalkozó irodalomról (mintahogy e naplóbeli vallomása szerint maga Delacroix sem tartott róla sokat) már megjelenése óta a festészet valóságos bibliájaként forgatják ezt a naplót. E tény igen magas értékelését jelenti Delacroix följegyzéseinek. Azt jelenti, hogy itt nemcsak egy nagy művész és jelentékeny ember már önmagában véve is érdekes vallomásairól van szó, nemcsak azt, hogy egy vérbeli festő mondja el bennünk kétségtelenül mértékadó és tökéletesen szakszerű véleményét a festészetről, a maga legsajátabb matérájáról és mesterségéről, hanem azt is, hogy ez a festő el is tudta mondani azt, amit akart, másszóval: hogy ez a festő kitűnő író is volt egyszersmind."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!