MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Ecsettel és irónnal

: Ecsettel és irónnal

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

63 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631301818

tartalom:

"Az 1971-es év emlékezetes kulturális eseményei közé tartozott egy hatvanhat éves, kiemelkedő tehetségű, cigány származású naiv művész, Balázs János (1905-1977) felfedezése. Nyolc éven át kivételes élménybőséggel és fantáziával festette képeit, s egy több száz darabból álló, fantasztikus, víziószerű, jelképi elemeket tartalmazó, szervesen összefüggő, sajátosan egyéni életművet hozott létre. Balázs egész életében a civilizációtól távol, remeteként, elvonultan élt. Fát szedett, gombázott, málnázott az erdőben, hulladékszenet gyűjtött a meddőhányóban, és különböző alkalmi munkákból, házalásból, vályogvetésből, hangszerkészítésből tartotta fenn magát. Két elemit járt csupán, de már gyermekkorában írogatni és rajzolgatni kezdett. Környezetének értetlenkedései és szidalmai miatt azonban megsemmisítette munkáit. De a megtagadott tehetség rejtetten is munkált, s idős korában, már túl a hatvanon, egyszerre gátszakadásszerűen tört fel belőle az évtizedeken át érlelődő mondandó, a visszafojtott kifejezésvágy. Bizarr fantáziájú képei - a látvány meghökkentő különösségén túl - mélyebb értelmet is hordoznak. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!