MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Egy festő portréja. Natalja Goncsarova

: Egy festő portréja. Natalja Goncsarova

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Festészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

106 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Marina Cvetajeva lírikusként is, prózaíróként is kedveli és kristálytisztára fogalmazza a legmerészebb ellenpontokat. Nem véletlenül választotta modelljéül a két Natalja Goncsarovát: Puskin feleségét és a század első felének híres festőnőjét, emigránstársát. Cvetajeva ugyanannak a kemény törvénynek veti alá prózáját is, mint verseit. Acélszerkezete, tömörsége, forrósága, a benne keringő magasfeszültség teszi emlékezetessé sorait. Ebben az írásában a két nőalak mesteri montázsa korrajz is, lélekrajz is egyszerre; műfaját kettős fénytörésében inkább versnek érezzük, mint prózának. Gogol megállapítása Puskinról, hogy ˝úgy tud bánni a nyelvvel, mint arab a lovával˝ - Cvetajevára is érvényes. Írásai alig bírják el a szenvedély feszítését, recsegnek-ropognak minden eresztékükben, látszólag szinte deformálódnak. A költői fegyelem azonban mindig megteremti az egyensúlyt. Az érzelmek viharos áradása a legmerészebb nyelven kifejezve, a költői tudatosság nemes veretű abroncsainak fegyelmében - körülbelül így jellemezhetnénk röviden Marina Cvetajeva valamennyi írását. (Rab Zsuzsa)˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!