MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Életemből

: Életemből

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Festészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

271 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632802098

tartalom:

"Martirosz Szárján, akinek művészetét hazánkban is jól ismerik, a XX. századi festészet világviszonylatban is kiemelkedő személyisége. Visszaemlékezésében ifjúkoráról, művészi tehetségének kibontakozásáról, első külföldi útjairól számol be - elmondja, hogyan lett az isten háta mögötti falucska érzékeny, mindenre odafigyelő kisfiújából olyan festő, akire már első jelentkezésekor felfigyeltek odahaza is, külföldön is. Rajongással szól szülőhazájáról, Örményországról, amely minden gondolatát és művét ihlette, beszámol családja, egész népe sanyarú sorsáról, majd felemelkedéséről a forradalom után. Feltárja sajátos ars poeticáját, átgondolt véleményét a századforduló és a húszas évek művészi irányzatairól - tulajdonképpen kulcsot ad rendkívül egyéni látásmódú munkásságának megértéséhez. A könyvet 122 illusztráció díszíti - a művészről és családjáról készült képek, számos festményének reprodukciója első ízben jelenik meg hazánkban."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!