MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Ezüst György

: Ezüst György

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Festészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

18 p., 17 kép

Méret:

20 x 30 cm

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631174565

tartalom:

"Az alföldiséget, benne a síkság, a tanyák, a lovak és nádasok motívumát megannyi színben, sőt mozgásban ábrázolja Ezüst György. A népi életképek nem csupán a megidézést szolgálják, de érződik az ilyen tónusú alkotásokon a szín- és a térproblémák alapos körüljárása. A 70-es években művei a nagy modernista élmények hatására absztraktba hajlottak. A hazai rangos szakmai megméretések mellett tajvani, kubai és természetesen európai sikerei elismert alkotóvá tették. A táj- és figurális ábrázolásokon túl jelentékeny életművet hozott létre portréival: a megfestett személy egyéniségét, kisugárzását, s az életút jellegzetes attribútumait is nyomon követi. Művészi oeuvre-jében a kék-vörös harmónia a csabai világból eredeztethető, ám újabb művein a sárgásan-zöldesen izzó hátterek másfajta ihlető forrásról tanúskodnak. A mozgalmas háttér és benne a viszonylagos nyugalmat sejtető emberalakok, a rálátásos nézőpont gyakori alkalmazása sajátos Ezüst-i képépítési módszerré váltak."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!