MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Fényes Adolf

: Fényes Adolf

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

27 p. 24 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Fényes Adolf neve olyannyira összeforrott a szolnoki művészteleppel, tág értelemben az alföldi festészettel, hogy évtizedekig csupán a század elején festett "Szegényember-sorozat" művészeként tartották számon. Sötét tónusú monumentális festményei után kivilágosodott a palettája; érzékeny, impresszionisztikus városképek és összegző szándékú zsánerjelenetek tanúskodnak róla. A tízes években alkotott dekoratív csendéletei pedig a szecesszióval való érintkezésre vallanak. Fényes Adolf érdeklődése később a mese és fantasztikum felé fordult: apró figurákkal benépesített tájképeket és kulisszaszerű építményekből álló "elvarázsolt" városokat festett. Az utolsó korszak képei mégsem valami mozdíthatatlan idillt sugároznak. A festmények baljós hangulata és drámaisága a belső emigrációba vonult festő zaklatott lelkiállapotának művészi megnyilvánulása. Aradi Nóra elmélyült tanulmánya igen érzékletesen tárja fel ennek a különös életműnek valamennyi jellegzetes vonását és ritka szépségét.

leírás:

Francia, angol és német nyelvű összefoglalóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!