MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Festőművészeink a korabeli sajtó írásaiban. Válogatott írások

Festőművészeink a korabeli sajtó írásaiban. Válogatott írások

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Orlikon Kiadó

Kategóriák:

Festészet Sajtó Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

231 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632193245

tartalom:

"Fontos szerep hárult az üzleti alapon szerveződő tömegsajtóra: szavahihetőség, szórakoztatás. Ennek része volt a művészeti élet bemutatása is. Így fordulhatott elő, hogy a hírek mellett mindig szerepeltek, a képzőművészetről szóló írások is. Igaz hogy bulvárlapokban csak hírek szintjén foglalkoztak a művészekkel, de hihetetlen kordokumentumként vannak jelen mai életünkben. E mellett, pedig páratlan kvalitású folyóiratok jelentek meg (Nyugat, Műbarát), melyek kimondottan a művészetről szóltak és erős véleményformálással is rendelkeztek (kritika, művészi kanonizálás). A könyv első részében egy gyors áttekintést adunk a korabeli sajtó kialakulásáról, és válogatott híreket mutatunk be a korból, majd a második részben megismerhetjük magyar festészetünket az 1800-as években. Ez mellett néhány e korban alkotó festőművészről is szót ejtünk, majd az 1800-as évek vége felé kialakult modern festői törekvésekről is beszámolunk, nem megfeledkezve az ekkor alkotó művészekről. Fontosnak tartottuk, hogy a festőművészekről szóló részekben művészportrékkal és festmények bemutatásával tegyük vizuálisabbá főszereplőinket, a festőművészeket és alkotásaikat. Természetesen a művészekről szóló oldalak egy rövid életrajzi leírással kezdődnek, bővebb forrás megjelölésekkel, majd a korabeli sajtóban, a művészek életével kapcsolatban megjelent történetek, tanulmányok bemutatásával folytatódnak." (Wittek Zsolt)

leírás:

A könyv mérete: 20 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!