MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Goncsarova

: Goncsarova

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Művészet Kiskönyvtára

Terjedelem:

23 p., 27 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631312143

tartalom:

"Natalija Szergejevna Goncsarova a századelő forradalmi orosz művészetének kiemelkedő alakja volt. Hazája nemzeti művészetének értékeit a kor legújabb európai törekvéseivel ötvözte. Legjobb munkái 1915 előtt keletkeztek - elsősorban ezt a periódust hangsúlyozza a tanulmány. Férjével, Larionovval együtt ő a lucsizmus (lucs=sugár) vagy más néven rayonizmus megalkotója. Bár elsősorban festő, munkássága az irodalom, a film és a színház világára is kiterjedt. 1915-től főként Franciaországban élt és a híres Gyagilev-balettegyüttes számára készített színpad- és kosztümterveket. Bakos Katalin művészettörténész tanulmánya átfogóan értékeli a festőnő pályáját, és a kortárs irányzatokat is bemutatva határozza meg helyét az orosz és a nemzetközi avantgarde-mozgalomban. A kötetet 7 színes és 51 fekete-fehér kép illusztrálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!