MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Gulácsy Lajos

: Gulácsy Lajos

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

342 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631305880

tartalom:

"Gulácsy életművét - festményeit, rajzait, kritikai és szépirodalmi írásait - eddig még nem vizsgálták meg részletesen a kutatók. Erre vállalkozott Szíj Béla, amikor az ismert vagy az ő kutatásai nyomán előkerült művek kritikai elemzésével felmérte és értékelte a művész alkotó tevékenységét és életének szorosan idetartozó emberi mozzanatait. Mintegy másfél száz festményén és rajzán kívül megtaláljuk e kötetben Gulácsy művészeti kritikáit, a művészet elvi kérdéseivel foglalkozó írásait, szépirodalmi munkásságának kéziratban maradt vagy az egykori újságokban megjelent, de azóta feledésbe merült emlékeit. Az eredeti művekből és a hozzájuk fűzött elemzésekből kirajzolódik az az alkotói magatartás, amellyel a művész a századforduló után megújuló szellemi életnek egyik legsajátosabb értékű és egyik legőszintébb képviselőjévé válhatott. Ha a sok elpusztult mű miatt ma már nem alkothatunk is teljes képet a művész egykori eredményeiről, a föllelhető eredeti művek nagy többsége most mégis az olvasó elé kerül. A kötet a festmények, rajzok és írásművek részletes elemzésén és bibliográfiai adatain kívül szemelvényeket közöl a Gulácsy-levelezésből, a kortársak értékelő írásaiból, és 36 színes, valamint 117 fekete-fehér kép reprodukcióját is közli."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!