MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Halhatatlan szerelem. Nagy költők és nagy festők művészetének tükrében

Halhatatlan szerelem. Nagy költők és nagy festők művészetének tükrében

Kiadás:

Budapest, 1930

Kiadó:

Pesti Napló

Kategóriák:

Festészet Vers Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A régi mitológiák Istennek, központi Napnak, perzselő és elperzselő kozmikus energiának s egyúttal a legédesebb és legveszedelmesebb földi-emberi hatalomnak tekintették a Szerelmet. A modern lélektan és biokémia reálisabb szavakkal, de talán mindörökké eredménytelenül próbálja újrafogalmazni mindazt, amit az emberi agy és szív kíváncsisága, hálája, rettegése és fantáziája szimbólumokban és képekben már rég kifejezett. Nincs ige, amely magába sűríthetné a Szerelem tetteit; nincs főnév, amely, mint csodálatos edény, tartalmazhatná a csoda anyagát; nincs jelző, amely idegen volna tőle vagy megmutathatná tulajdonságait. Az elmélyülő költői gondolat és érzés lát titkokat és sejt törvényeket; a festő színnel, vonallal és árnyalattal próbálja földi képekben rabul ejteni a tündér megfoghatatlanságot; de hol a Szem, amely szembe tudna nézni magával a Nappal? Akik mégis belenéztek, gyönyörű káprázatokat vagy megsemmisítő sötétséget láttak. Ez a könyv ilyen káprázatokból áll. A művészet szentlelke vezette a tollat és ecsetet, hogy szóban s képben legalább valamit megformálhasson a tündöklő Titokból és belőlünk, akik e Titok szemlélői és szolgái vagyunk."

leírás:

A könyv fekete-fehér és színes reprodukciókkal illusztrált. A nyolcvanéves Pesti Napló Jubileumi ajándéka előfizetőinek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!