MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Ifjabb Hans Holbein festői életműve

Ifjabb Hans Holbein festői életműve

Szerkesztő:

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1990

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A művészet klasszikusai

Terjedelem:

112 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631328651

tartalom:

Az európai festészet dicsőséges teljesítménye, régi dicsőség, tudomásul vett és elkönyvelt dicsőség... Csodált festő, de a mai közönséget nem hozza lázba, nem tartozik azok közé, akiknek művészetéből mint egy tükörből kiolvashatónak véli - megalapozottan vagy megalapozatlanul - a művész vágyainak, nyugtalanságainak visszfényét. Röviden egyáltalán nem "fárosz", helyesebben szólva már nem az. Mégis, kevés festőt értékeltek többre a miénket megelőző századok, nem őt állítva ugyan az első helyre az értékek hierarchiájában, de elismerve, hogy a legnagyobbakkal egyenrangú. Raffaello a rajzolásban volt mester, Tiziano a színek kezelésében.... Holbein mindenben, kiváltképp abban, hogy bárki másnál igazabb legyen, és közben az egyszerű természetmegfigyelés kedvéért mégse áldozza fel magasabbrendű vonzalmait a szépség és a kellem iránt. Erőlködés nélkül valósította meg a nagyon is nehezen elérhető egységet a klasszikus esztétika e két követelménye között, és jóllehet német volt, s csak az imént lépett ki a középkorból, rajza mentes attól a még gótikus íztől, amely Dürer rézkarcaiban is ott van. Minden idők legnagyobb mestere lehetett volna, ha a sors kegye folytán Itáliában élheti le életét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!