MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Kokas Ignác

: Kokas Ignác

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Festészet Műgyűjtés Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mai Magyar Művészet

Terjedelem:

46 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633361079

tartalom:

"Az elmúlt másfél évtized festői eredményei közt Kokas Ignácé külön fogalommá vált, melyet aligha lehet egyértelműen valamely irányzathoz, iskolához sorolni. Az ő művészete is közelíthető ugyan néhány szakmai fogalommal, jelzővel, ám ezekből nem áll össze az a különös, egyéni világ, mely bennünket minden találkozáskor megrendít, amely mai festészetünk alakulására olyan felszabadító hatást gyakorolt, s annak ma is egyik meghatározó tényezője. Hogyan, miként vált ilyenné festészete? Mi ez a szerep, melyet betölt s az eredmény, melyet tanítványok raja tud immár kamatoztatni, nemcsak iskolás variációkban? E kérdésekre keressük a választ műveiben, ahogy az indulástól eltelt jó negyedszázad során kibontakozott. Kokas Ignác 1926. március 4-én született a Fejér megyei Vál községben, ahol gyermek- és kamaszéveit töltötte. A tanítóképző elvégzése után, 1947-től 1952-ig volt a Képzőművészeti Főiskola hallgatója, először Kmetty János, majd Bernáth Aurél növendékeként. Indulása és a pályán eltöltött első tíz éve korántsem volt elakadásoktól mentes. A szereplések, elismerések látványos, rövid időszakai közt a festői és emberi alakulást meddő hónapok, nyugtalan barangolások, visszaadott megbízás vagy a munkái fölött támadt viták jelzik. Mindennek oka csak részben keresendő a főiskolai oktatás szokásos követelményrendszerében vagy a művészeti élet akkori szűk teoretikus szemléletében. Kokas Ignác alkatából következett az egyébként mások számára is létező akadályok hevesebb, fokozottabb érzékenységgel való átélése - amint a rá ható legegyszerűbb benyomásoké is. "

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!