MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Kolozsvári Tamás

: Kolozsvári Tamás

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Művészet Kiskönyvtára

Terjedelem:

29 p. 52 t.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Kolozsvári ​Tamás a legrégibb név szerint ismert magyar festőművész. „Ezt a táblát a tiszteletreméltó szentbenedeki Petüsfia Miklós úr … készíttette el Kolozsvári Tamás mesterrel, a festővel”, mondja többek között az adományozást megörökítő felirat. Munkásságából csak egy nagyméretű szárnyasoltár maradt ránk, de ez olyan jelentős, táblái olyan szépek, hogy méltán számítjuk őket nemcsak a régi magyar művészet, de egyszersmind a késő gótikus festészet Európa-szerte is számon tartott és megbecsült darabjai közé. Megelevenedik előttünk a középkori élet számos alakja, látunk rajta páncélos lovagokat, erdő mélyén rejtőző remetét, szarvasra nyilazó vadászt, folyóparti várost, kikötőben rakodó hajósokat és még sok-sok dolgot, bájos legendák érdekes kellékeit.
Bár az oltár – az esztergomi Keresztény Múzeum büszkesége – régóta ismeretes mind a tudományos világ, mind a régi magyar művészet kedvelői előtt, a számos kis méretű részletet egyenként bemutató, azok aprólékos szépségét jól láthatóvá tevő kiadvány mind ez ideig nem jelent meg. Mucsi András könyve először valósítja meg ezt a hálás feladatot. A könyvet 63 egészoldalas képtábla – köztük 6 színes – illusztrálja. 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!