MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Korai olasz táblaképek

: Korai olasz táblaképek

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

48 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez a kötet a festészet történetének egyik legnagyszerűbb korszakát tárja az olvasó elé. Az itáliai trecento és kora quattrocento alkotásai a maguk különleges varázsával ragadnak meg mindenkit. A Firenze, Siena, Assisi palotái és temploma; ékesítésére kapott hatalmas feladatok nyomán kibontakozott az itáliai festészet első nagy felvirágzása; ez vezetett az itáliai kora reneszánsz megszületéséhez. Olaszországon kívül Európának kevés múzeuma őriz olyan értékes, gazdag korai olasz gyűjteményt, mint a budapesti Szépművészeti Múzeum és az esztergomi Keresztény Múzeum. A kötet első ízben gyűjti Össze és mutatja be ezek közül a legszebb táblákat és oltárképeket. Számtalan nagy mester alkotása kerül - 48 színes táblán - bemutatásra és részletes elemzésre ebben a könyvben, így Maso di Banco, Taddeo Gaddi, Duccio, Ambrogio Lorenzetti, Jacopo di Cione, Spinello Aretino, Taddeo di Bartolo egy-egy, a szakértők körén túl kevéssé ismert alkotása. A szerző, Boskovits Miklós, a budapesti egyetem művészettörténeti tanszékének tudományos munkatársa."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!