MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Közép-itáliai cinquecento festmények

: Közép-itáliai cinquecento festmények

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

50 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A XVI. század itáliai festészete hozta létre a reneszánsz csúcsteljesítményeit, de felbomlásának megnyilvánulásait is. A század második évtizedéig a legnagyobb géniuszok - Leonardo, Raffaello és Michelangelo - már megalkották monumentális műveiket: az Utolsó vacsorát, a vatikáni Stanzák és a Capella Sixtina falképeit. Ezek az alkotások felülmúlhatatlan normákat tűztek ki a kortárs festők számára. A Szépművészeti Múzeum birtokában van Raffaello Esterházy Madonnája és Correggio Madonna del Lattéja. Bár ezek színvonalával gyűjteményünk nem sok más festménye veheti fel a versenyt, a kisebb mesterek művein keresztül is szemléletesen bontakozik ki a festészet átalakulása a még kifejezetten quattrocento jellegzetességektől a már-már barokkos fény-árnyék ellentétekig, valamint a nagy művészegyéniségek hatása."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!