MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Lorenzetti

: Lorenzetti

Kiadás:

Budapest; Varsó; Berlin, 1984

Kiadó:

Corvina Kiadó, Arkady, Henschelverlag

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A művészet világa

Terjedelem:

14 p., 28 t.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631318575

tartalom:

˝..a képek kifejező ereje elsősorban és mindenekfelett Pietro Lorenzetti egyéniségéből árad. A művészből, akinek személyisége a klasszikus Giottónak, a bizáncias és mégis római módra festő Ducciónak és az udvari-gótikus Simone Martininak egyaránt ellentéte. Igaz, Pietro nyilvánvalóan gótikus művész: gótikus nemcsak a formakincse, de a szellemisége, pátosza, kifejezőereje is. De ez a gótika más, mint a Simone gótikája: emberibb, vagy ha szabad ezt mondanunk, népibb, ősibb és mélyebb erők feszülnek és kérnek alakot benne, olyan erők, amelyek a XIV. századi olasz, képzőművészetben ritkán öltenek testet és éppen ezért keltik a társtalanság és különállóság benyomását." (Péter András) "A legtökéletesebb művész volt, nagy szellemi képességekkel megáldott ember. A legnemesebb rajzoló és a művészetelmélet nagy szakértője." (Lorenzo Ghiberti)

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!