MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Lotz Károly élete és művészete

: Lotz Károly élete és művészete

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Festészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

106 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633362075

tartalom:

" Idestova 40 éve jelent meg Ybl Ervin nagylélegzetű, óriási adattömeget összefoglaló monográfiája, melynek rövidített változatát tartja most kezében az olvasó. Az újabb kiadást a 19. század második felének akadémikus művészete iránti fokozódó érdeklődés indokolja, és az a tény, hogy Ybl kutatásait meghaladó munkálkodás a Lotz életműben azóta sem történt. A szöveg rövidítésére azért volt szükség, mert a szerző több mint félezer oldalas művében óriási mennyiségű, apró részletekre is kiterjedő dokumentumanyagot fogott össze, amely az olvasmányosságot nagyban gátolja. Maga a szerző hívja fel a figyelmet az első kiadás előszavában arra, hogy a könyv fejezetei önálló tanulmányok, egymástól független, zárt egészet adnak. Kötetünkben célszerűnek látszott a Lotz életrajzát és művészetének értékelését tartalmazó tanulmányokat közölni. Szeretnénk e kötettel Lotz Károly igazi alakját közelebb hozni az olvasókhoz, mivel a néhány ismert aktképén túl, nagyszerű tájképfestő, a magyar népi életkép realisztikus irányának úttörője, valamint a hazai falképfestészet egyik fő művelője Than Mór és Székely Bertalan mellett. A kötet képanyaga Ybl Ervin eredeti szövegét követi, az ő általa kiemelt művekre helyeztük a fő hangsúlyokat. A színes illusztrációk között néhány soha nem reprodukált falképet is megtalálhat az olvasó.

leírás:

Védőborítóján apró sérülések.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!