MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Magyar művészélet Münchenben 1867-1896

: Magyar művészélet Münchenben 1867-1896

Kiadás:

Budapest, 1951

Kiadó:

Művelt Nép Könyvkiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

86 p., 16 t.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Lyka Károly, aki maga is mint művész kezdte pályafutását, hosszú időt töltött Münchenben. Személyesen ismerte csaknem mindazokat a művészeket, akikről könyvében megemlékezik. Ez teszi elevenné írását, amely a rendkívüli lelkiismeretességgel összegyűjtött adatok felsorakoztatása ellenére sem veszít élményszerűségéből. A könyv egyik fő érdeme, hogy teljes sokrétűségében tükrözi ennek a lüktető művészeti központnak életét, azt a légkört, amely művészeinket körülvette és amelynek ismerete nagy mértékben elősegíti a kor művészeti alkotásainak megértését. Nagy elevenséggel állítja elénk az Akadémia híres mestereinek s ismert tanítványaiknak alakját. Rendkívül érdekesen mutatja meg, hogyan vált néhány nagy ígéretként induló művész a kapitalista üzleti szellem rabjává és hogyan váltotta fel aprópénzre tehetségét. Iránymutató jellegű a műnek az a tulajdonsága, hogy a hatalmas adatanyag feldolgozásának komolysága mellett sem válik elvont, száraz fejtegetéssé, hanem a szorosan vett szakemberek körén túl a képzőművészet valamennyi kedvelője számára élvezetes olvasmányt nyújt."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!