MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Magyar művészélet Münchenben

: Magyar művészélet Münchenben

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Lyka Károly művei

Terjedelem:

102 p. 40 t.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631314162

tartalom:

"A század utolsó harmadában itt, a mücheni festészeti akadémián gyűltek össze azok a tanulni vágyó magyar festőnövendékek, akik főiskola híján idehaza nem részesülhettek megfelelő képzésben. Közülük kerültek ki a falusi élet romantikáját megörökítő zsánerképfestők, a hivatalos ízlésnek hódoló szalon- és reprezentációs művészet képviselői. De azok az alkotók is, akik a hatvanas-hetvenek évek fordulóján, Szinyei Mersével és Munkácsyval az élen, megújították a magyar művészetet. Ugyancsak München szülötte a Hollósy-kör, s ennek szűkebb magva, az a mintegy két tucat festő, aki a modern magyar festészet elindítójaként ismert nagybányai iskolát 1896-ban megalapította. Lyka Károly, aki maga is művészként kezdte pályafutását, hosszú időt töltött Münchenben. A könyvében szereplő művészek legtöbbjét személyesen is ismerte. Műve ihletett kép a forrongó Münchenről, amelynek művészeti élete izgalmas és keserves, bohém és lelkesítő életformaként tárul fel az olvasónak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!