MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Magyar művészet. XIV. évfolyam, 1938.

Magyar művészet. XIV. évfolyam, 1938.

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet Esztétika Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

383 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Oltványi Imre, Ártinger (Bácsalmás, 1893. febr. 20. - Bp., 1963. jan. 13.): politikus, miniszter, művészeti író. 1920-ban a Budapesti Tudományegyetemen szerzett doktorátust. Közben tanult a Budapesti Keleti Kereskedelmi Akadémián is. 1920 - 21-ben az Országos Földműves Szövetség titkára, 1922-től 1944-ig a Magy. Jelzálog Hitelbank tisztviselője (1925-től igazgatója, 1937-től ügyvezető igazgatója). Alapító tagja (1930) a Független Kisgazdapártnak, melyben mindvégig vezető szerepet töltött be. 1943-tól a párt Polgári Tagozatának elnöke. A II. világháború idején részt vett az ellenállási mozgalomban. 1945. jan-tól a Nemzeti Bank elnöke, júl. 21-től nov. 12ó-ig pénzügyminiszter, 1945. dec-től 1946. júl.-ig ismét a Nemzeti Bank elnöke. 1945 - 47-ben nemzetgyűlési képviselő. 1947 - 48-ban berni magyar követ. 1949-től az MNM elnöke, 1950-től nyugdíjazásáig, 1952-ig a Szépművészeti Múzeum főigazgatója. Magángyűjteményét a bajai Türr István Múzeumra hagyta. Újságokban és folyóiratokban nagyszámú - főleg képzőművészeti tárgyú, a modern művészetet propagáló - cikke jelent meg. 1935 - 38-ban a Magyar Művészet c. folyóirat szerkesztője. 1942-44-ben a Magyar Nemzet állandó képzőművészeti kritikusa.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!