MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Márkosfalvi Barabás Miklós önéletrajza

: Márkosfalvi Barabás Miklós önéletrajza

Kiadás:

Sepsiszentgyörgy, 1998

Kiadó:

Háromszék Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

207 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Barabás Miklós önéletrajza a XIX. század legszebb magyar művészeti emlékírása. Kortörténeti dokumentum és szépirodalmi alkotás egyben. Értékét korán fölismerték, s az iránta mutatott érdeklődés a festő halála óta eltelt száz év alatt talán soha nem is lankadt. Akár magunk elé képzelhetjük a jelenetet, amint az aggastyán korú festő és leánya a kézirat sorsán töpreng, biztonságán munkálkodik. Az eredeti a családot illesse, míg másolata ajándékképpen a Magyar Tudományos Akadémia birtokába kerüljön, mely intézménynek a művész hatvan éven át megbecsült tagja volt. Barabás Ilona (Szegedy-Maszák Hugóné) lemásolja tehát a 318 negyedíves lapra írt önéletrajzot, s apjával szóról szóra, mondatról mondatra összeolvassa, hogy eltérés benne sehol se mutatkozzék. Ugyanez a hozzáállás, gondosság, a kézirattal szembeni tisztelet jellemzi majd dr. Bíró Béla hozzáállását, aki az első teljes kiadás megjelentetésére vállalkozott."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!