MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Martyn

: Martyn

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet Avantgard

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Művészet Kiskönyvtára

Terjedelem:

30 p., 27 t.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Martyn Ferenc festészete különleges helyet foglal el a magyar művészetben. Mint első — és egyetlen — tanítómestere, Rippl-Rónai József a század elején, ő a század derekán vállalta azt a szerepet, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsen a nyugat-európai és a magyar képzőművészet között. Tizenöt esztendei párizsi tartózkodás után, 1940ben telepedett végleg Magyarországra. Idehaza főként Cervantes, Petőfi, Flaubert és Joyce műveihez készített illusztrációi tették közismertté. Alkotói munkásságának súlypontját azonban kevésbé ismert festményei alkotják, amelyek nagy részét ez a kötet hozza első ízben nyilvánosságra. A bevezető tanulmány szerzője, Hárs Éva, a pécsi múzeum tudományos kutatója, már több mint egy évtizede kíséri figyelemmel a Dél-Dunántúl legjelentősebb élő művészének munkásságát. 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!