MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Máttis Teutsch János

: Máttis Teutsch János

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

35 p., 63 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631314693

tartalom:

"Zöld zsong él." Ezekkel a szavakkal kezdődik Mattis Teusch János egyik verse, amelyben a festő művészetének élményhátteréről, inspirációinak forrásáról vall. A versben - akár festményein és festett szobrain - a szín- és mozgásélmények elválaszthatatlanok egymástól, a színfolyamok egymást éltető, egymással küzdő zuhataga a főmotívum: a kék a magasságok felé emel, a narancs, a sárga földre húz, a vörös betakar, meleget ad, a lila szenvedéllyel gyászol, s mindegyikük mellett feltűnik a minden színnel társulni vágyó zöld, a növényekkel teli föld színe. A színek között nincs hierarchia sem érzéki hatásuk, sem szimbolikus jelentésük szerint. A művész mindnyájukat érzi, átéli, elfogadja, s a színek kiapadhatatlan életforrásokként áradnak, kavarognak, a néző elé tárva belső energiáik, fényük, sűrűségük, súlyuk, feszítőerejük teljességét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!