MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Mészöly Géza

: Mészöly Géza

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

34 p., 22 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631320839

tartalom:

Mészöly Géza (1844-1887) a bécsi akadémizmus szellemében kezdte festői pályafutását, de a bécsi évek korántsem határozták meg végérvényesen stílusát : az akadémián mindent megtanult ugyan, amit a tájképfestő szak nyújthatott, hazatérése után azonban festői felfogása gyökeresen megváltozott. A szülőföld szépségének lelkes szeretete hatja át Mészöly öntörvényű művészetét, melynek ezentúl egyetlen témája a hazai táj. A természet intim részleteinek költői visszaadásában, a hangulatok, az atmoszferikus hatások iránti fogékonyságban s az apró részletek szeretetteljes megfestésében festőnk Corot és a francia plein-air festők rokona. Mészöly is, akárcsak Corot és a barbizoni festők, áhítattal közelít a természethez, érzékenyen figyeli annak lebilincselő változékonyságát, és a barbizoni iskola műveihez hasonló tartózkodó, gyöngéd, halkszavú művekben ad hangot meghitt érzéseinek. Az emelkedett érzések vonzó szerénységgel társulnak Mészöly oeuvre-jében, mely alig két évtizedes alkotómunka eredménye, mégis rendkívül gazdag, példamutatóan egységes életmű.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!