MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Monet

: Monet

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Művészet Kiskönyvtára

Terjedelem:

26 p., 26 t.

Kötésmód:

papír

tartalom:

1874-ben egy párizsi fényképész műtermében néhány fiatal festő kiállítást rendezett. Az újdonságukkal nagy vihart felkavaró képek egyike alatt a következő cím állott: Impresszió, a felkelő nap. Erről a képről kapta nevét az impresszionizmus művészeti fogalma, amely rövid idő alatt forradalmasította az egész nyugati festészetet.. A kép festője a mozgalom úttörője és legkövetkezetesebb híve, Claude Monet volt. Az új festői felfogás első remekművét, a "La Grenoulliére" című képet 1869-ben festette, amikor még a biedermeier ízű arcképfestészet és a mozgalmas történelmi kompozíciók élték virágkorukat. Utolsó alkotásai, az impresszionista festészet késői gyümölcsei pedig 1920 táján láttak napvilágot, amikor Európaszerte kibontotta már szárnyait az expresszionizmus és az absztrakt művészet.
Pataky Dénes tanulmánya nyomon követi Monet és társainak küzdelmes útját az első kísérletektől általános elismertetésükig. A szöveget Monet alkotásainak 57 reprodukciója díszíti, közöttük 6 színes nyomat. 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!