MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Munkácsy

: Munkácsy

Kiadás:

h. n., 1970

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

46 p., 40 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Munkácsy Mihályt gyors sikere, látványos karrierje és heroikus életműve a magyar festészet jelképévé avatta. 1870-ben, huszonhat éves korában a Siralomház című festményével elnyerte a párizsi Szalon aranyérmét, és amikor változatos festői pályáját bejárva meghalt, a millenniumi Magyarország az igazi nagyságoknak kijáró pompával temette el. A köztudatban lényegében azóta is a millenniumi idők "befutott" Munkácsyja él: a hazafias indítékú, dramatizált életképek, az Amerikában is körülhordozott vallásos kompozíciók, a behízelgő szalonképek, bravúros virágcsendéletek és imponáló jellemzőkészségről tanúskodó portrék festője. Perneczky Géza a korabeli francia festészettel összevetve, korszerű és kritikus szemmel megítélve mutatja be Munkácsy nagyra törő, ugyanakkor önmarcangoló és végül is megalkuvásokra hajlamos egyéniségét és zseniális kezdeményezéseket felvillantó, de festői problémákban és szemléletben "anakronisztikus" életművét. A gondolatébresztő és friss szemléletű tanulmány kiemeli a kétalakos Siralomház, a Műteremben, a Colpachi tanító, a Párizsi szobabelső, Munkácsiné kalapos arcképe, a Poros út és a Monceau-i park este című festményeket, és így az "élőképek" Munkácsyja helyett újszerű és izgalmas jellemzést nyújt a festőről.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!