MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Munkácsy Mihály élete és művei

: Munkácsy Mihály élete és művei

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

398 p., 247 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝E kötet két valóban hézagpótló, nemzetközi jelentőségű munkát, foglal magában. Az első részben Végvári Lajos Munkácsy életművének első tudományos igényű monográfiáját adja. Évtizedes gondos kutatómunkával feltárt forrásanyag, így többek között Munkácsy levelezésének segítségével a lehető legrészletesebben mutatja be és elemzi a nagy magyar mester életét és alkotásait. A kapcsolatos hazai és külföldi irodalmat kritikusan értékeli és feltárja azokat a hatóerőket, amelyek Munkácsy művészetét befolyásolták. E módszer révén egyrészt több tekintetben is új megvilágításba tudja helyezni Munkácsy életművét, másrészt a magyar és európai művészet számos kérdésében jut újszerű következtetésekre. A második rész a festő műveinek első teljesnek tekinthető katalógusa. Tételei között nem csupán a különböző köz- és magángyűjteményekből ismert alkotások szerepelnek, hanem olyan művek is, melyek az idők folyamán elkerültek a szem elől, vagy csak fényképek, levelek, feljegyzések révén ismertek. A katalógus közel 900 alkotás részletes adatait tartalmazza és a kötet több mint 540-hez foto-reprodukciót is közöl. A szerző munkája fontos hozzájárulás a Munkácsy-életmű teljes jelentőségének felméréséhez és tisztázásához. A könyv a világos, élvezetes előadásmód, a plasztikus képleírások és a gazdag képanyag révén a szakembereken kívül a művészet iránt érdeklődő nagyközönség figyelmére is joggal tarthat számot.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!