MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Nagybányai festők

Nagybányai festők

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Magyar Nemzeti Galéria

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet Francia nyelv

Nyelv:

Francia, Magyar

Terjedelem:

55 p., 15 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Olyan nagy változás, mint amilyen művészetünkben a nagybányai szemlélet- és életérzésnek megjelenése, nem szokott a véletlen játéka lenni. Inkább annak a jele, hogy a kor uralkodó stílusa, amely odáig mintegy történelmi küldetést teljesített, immár közkinccsé lett, mindenki betéve ösmeri, nem kínál már érdeklődést lekötő problémákat az alkotó elme számára és nem is nyit a szemlélő számára új látóhatárt. Ilyen volt a művész és a műbarát helyzete a művészettel szemben, amikor a Münchenben és Párisban tanult festőknek egy baráti csoportja, Hollósy Simonnal 1896-ban nagybányára telepedett. Amit magukkal hoztak: a jeles tudáson kívül a fiatalság heve volt, amit itthon feljelesztettek: a művész küldetésének átérzése, az élet bensőséges szemlélete, minden felszínesség, sablon, közhely távoltartása. Intuiciójuk gyarapította új szépségekkel művészeti kincstárunkat és új utakat nyitott a jövő számára. Lyka Károly

leírás:

Fekete-fehér képekkel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!