MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Nathan Altman

: Nathan Altman

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

31 p., 12 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631317730

tartalom:

"Nathan Altman vinnyicai cégtáblafestő" - Párizsban vett zakója zsebében ezzel az okmánnyal érkezett Pétervárra a fiatal festő 1912-ben, a művészeti irányzatok és esztétikai nézetek közötti viharos összecsapás egyik fontos esztendejében. A szimbolizmus mosolyognivalóan régimódi már, a futuristák első kiáltványa épp a jövő művészetének célkitűzéseit vágja a "közízlés" arcába. Kiváló rajztudásával, a Párizsban megélt művészi élményekkel s a régi volhiniai zsidó közösségekből hozott emlékekkel állt Altman a művészet megújítói közé. Nyugtalansága megóvta attól, hogy valamely művészeti áramlat tételes hívője legyen. Megszervezte "A világ első futurista színházának" előadásait, festői módszerébe beépítette a kubizmus eszközeit, de továbbra is festett rendkívül expresszív arcképeket, csendéleteket. A kor mozgalmas és terjeszkedő művészeti élete lehetővé tette, hogy tereket rendezzen át monumentális-dekoratív munkáival, plakátokat, bélyegeket és könyveket tervezzen, szobrászként és színházi tervezőként is dolgozhasson. Malevics, Kandinszkij, Chagall, Rodcsenko, Majakovszkij és Tatlin sok hírt hoztak már a XX. század művészetének e fényes korszakáról. Méltó kortársuk és munkatársuk, Altman neve sem maradhat ismeretlen a magyar olvasó előtt. 

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 300 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!