MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Nyugat-európai festészet az Ermitázsban. Festészet, grafika, szobrászat

Nyugat-európai festészet az Ermitázsban. Festészet, grafika, szobrászat

Fordító:

Kiadás:

Budapest; Leningrád, 1984

Kiadó:

Szentes Városi Könyvtár

Kategóriák:

Festészet Oroszország története Szobrászat Művészettörténet Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

330 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631320219

tartalom:

"A nagy hírű Ermitázs Múzeum Leningrád szívében a Néva partján áll, a város egyik legszebb építészeti együttesének részeként. Épületcsoportja a 18. század második és a 19. század első felében alakult ki. Az együttes központjában a Téli Palota áll, ehhez csatlakozik a Kis Ermitázs, a Régi Ermitázs és az Új Ermitázs, valamint a később elkészült Ermitázs Színház. Az épületeket olyan kiváló művészek tervezték, mint Bartolomeo Carlo Rastrelli, Vallin de la Mothe, Jurij Felten és Vaszilij Sztaszov. Az együttes összehangoltsága lenyűgözi a nézőt, és harmóniájának az sem mond ellent, hogy az egyes épületek magukon viselik a létrejöttük idején uralkodó stílus jegyeit - az orosz barokktól a klasszicizmusig. Világos elrendezésük - csakúgy, mint belsejükben a csarnokok és termek áttekinthető rendje - jól ellensúlyozza a kívül és belül egyaránt gazdag díszítés fényűző változatosságát. A nemes faanyagok és az aranyozás bőséges alkalmazásával, párkányokkal és faragványokkal ékesített épületbelsőket Vallin de la Mothe. Jurij Felten és Giacomo Quarenghi tervezte. A Malachit-terem a Pavilon-csarnok, a Raffaello-loggiák és a Jordán-lépcső mindmegannyi káprázatos látványosságot nyújtanak."

leírás:

A könyv mérete: 28 × 35 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!