MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Nyugat-európai festészet az Ermitázsban. XIX-XX. század

Nyugat-európai festészet az Ermitázsban. XIX-XX. század

Kiadás:

Budapest; Leningrád, 1976

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

307 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631300129

tartalom:

"Az Ermitázs gyűjteményét hazájában és külföldön egyaránt már a múlt században úgy ismerték, mint a nyugat-európai művészet egyik leggazdagabb tárházát. A XVI-XVIII. századi festményekről híres múzeum anyagából az idő tájt azonban még hiányoztak a XIX. századi alkotások, amelyek a XX. századi alkotásokkal együtt csak a Nagy Októberi Szocialista Forradalom után kerültek az Ermitázsba. Az a száz egynéhány kép, amelynek reprodukcióját ez az album tartalmazza, korántsem meríti ki a múzeum XIX. és XX. századi anyagát. Az Ermitázs csaknem hiánytalanul mutatja be a XIX. századi és a XX. század elejt festészet fejlődését, a barbizoni iskola működését, a legjelentősebb impresszionista és posztimpresszionista festők alkotásait. A kötetbe a múzeumban őrzött nyolc Corot-festményből kettő, Degas öt pasztellképéből szintén kettő került be, a Monet-, Renoir- és Cézanne-képeknek körülbelül a felét, Gauguin 15 alkotása közül mindössze három művet láthat viszont az olvasó. Az Ermitázsban 33 Picasso- és 37 Matisse-kép van, de átfogó képet nyújtanak az itt található alkotások Bonnard és Denis, Derain és Vlaminck, Marquet és Van Dongen művészetéről is."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!