MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Párisi portrék

: Párisi portrék

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1927

Kiadó:

Légrády Nyomda és Könyvkiadó R.-T.

Kategóriák:

Festészet Magyar irodalom Művelődéstörténet Életrajz Franciaország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

242 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

„Együtt ül egy kis férfitársaság, minden tagjának az orrán pápaszem. Beszélgetnek mindenféléről, amiről beszélni nem is igen érdemes, csak ha nagyon ráér az ember. Még az ókulára is rákerül a beszéd sora. "Hogy ez ilyen, az olyan, egyik itt vásárolja, a másik ott". És végül leszedik az orrukról a szemüveget és méregetik, összecsereberélgetik, meg is próbálják valamennyien valamennyit, hogy végre arra az eredményre jussanak, hogy folyékonyan olvasni, a dolgokat tisztán látni mindenik csak a saját szemüvegén át látja. Már most itt van ez a könyv. Tele van alakokkal és leirásokkal olyan személyekről, akik részben a franczia főváros nagyságai, jórészt európai hirü államférfiak, tudósok vagy művészek. Vagy olyan személyekről, akik tipust jelentenek Párisban, vagy olyanokról, akik Páris révén hosszabb-rövidebb időre divatba jöttek, akiket az ugynevezett művelt világban névszerint kellett tudni. Megrajzolja e könyvben ez alakokat egy könnyükezü, jeles magyar rajzoló művész és megirja róluk a tudnivalókat egy kitünő magyar ujságiró. Mt jelent ez? Jelent nem kevesebbet, mint azt, hogy a párisi hirességeket - képben és irásban - e könyvben magyar, tehát a magunk szemüvegén keresztül fogjuk látni. Magyar művészek szemével. Csak nézzétek meg egyszer, milyen különbség az, ha a franczia ir magáról, vagy ha német ir a francziáról. Mert a világ összes nemzetei is olyan társaság, mely együtt ül és mindeniknek az orrán ott ül az ő külön ókulája s azon keresztül nézi és látja a maga fajtáját is és a más fajtát is.”

leírás:

Rákosi Jenő előszavával. Ceruzás aláhúzásokkal. Átkötött példány.

Állapot:

közepes

Ár:

2 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!