MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Paulus van Vianen rajzművészete

: Paulus van Vianen rajzművészete

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631313239

tartalom:

Az utrechti születésű Paulus van Vianent (1570 k.-1613) kora egyik legkiválóbb arany- és éremműveseként tartják számon, aki élete utolsó tíz évében II. Rudolf császár prágai udvarában működött. Még a szakemberek számára sem ismeretes azonban, hogy Paulus van Vianen mennyire jelentős tájrajzoló volt. Jórészt vázlatkönyvekből származó rajzai szétszóródtak, és tudományos feldolgozásukra mindeddig nem került sor. Művei pedig több szempontból is egyedülállóak, és így művészettörténeti kuriózumnak számítanak. Nincs ugyanis még egy aranyműves, akinek ilyen sok és ennyire kvalitásos rajza maradt volna fenn. Még különösebb, hogy lapjainak nagy része nem figurális vázlat, hanem tájrajz. Jóformán minden rajza tökéletes, befejezett műalkotás, amelyek a kidolgozottság fokától függetlenül az esztétikai hatás teljességének igényével készültek. Tájrajzainak művészettörténeti jelentőségét a kortársak műveinek összefüggésében mérhetjük le. Művei a valóságábrázolásnak olyan fokát képviselik, amelyre kevés példa akad nemcsak az 1600 körüli holland, hanem az egész akkori európai tájképművészetben.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!