MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Piet Mondrian

: Piet Mondrian

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

140 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631322653

tartalom:

˝Piet Mondrian a De Stijl egyik alapító tagja, Malevics és Kandinszkij mellett az absztrakt festészet harmadik apostola. Elsősorban tiszta színekkel megfestett, négyszögekből álló, fekete vonalas kompozíciói ismertek. Korai figurális korszakairól, írásairól, személyiségéről keveset tud a nagyközönség. Hajdu István tanulmányának erénye, hogy a teljes életmű tükrében mutatja be a holland festőt. Így válik érthetővé a - Mondrian elméleti munkáiban - neoplaszticizmusnak nevezett "új formálás", hiszen a portrék, tájképek mögött ugyanúgy a felszín alatt rejlő, mélyebb lényeg keresése húzódik meg, mint az absztrakt festményekben. A monográfiában magyarul először olvashatjuk Mondrian neoplatonista dialógusként megírt művészi hitvallását. A kötetet 44 fekete-fehér és 9 színes kép illusztrálja.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!