MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Reneszánsz és műveltség

: Reneszánsz és műveltség

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Művelődéstörténet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

107 p., 24 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963207985x

tartalom:

˝A reneszánsz történelmünknek talán legpozitívabb korszaka: "már a neve is újjászületést ígér. Mintha az emberiség egy hosszú álom - talán éppen a halál - után támadna fel, ébredne új létre, fedezné fel ismét az élet szépségét" - írja a könyv szerzője. Ám éppen "Itáliában, ahol a reneszánsz mint jelenség a legfeltűnőbben kezdődött és bontakozott ki, látszólag csak a műveltség területén van értelme újjászületésről, ébredésről, új életről beszélni. Az a világ, amely az olasz kora reneszánsz nagy műveiben és alakjaiban visszatükröződik, inkább kemény és kegyetlen, mint békés és békülékeny, inkább talányos és nyugtalan, mint világos és harmonikus. A reneszánsz mint mozgalom a kultúra, mindenekelőtt a művészet talaján sarjadt, s kizárólag ezen a területen tudta megvalósítani életeszményeit egy azokat tagadó és visszautasító világ ellenében; konkrét társadalmi eredményeket csak hosszú harcok után hozott. Eugenio Garin a középkor korai szakaszától kezdve követi nyomon az ókori hagyományok továbbélését, miközben világosan érzékelteti, hogy korántsem csak az antikvitás fel­élesztése a XV-XVI. századi reneszánsz kultúra alapja. Az emberről és a természetről alkotott új felfogást Erasmus és Petrarca műveinek elemzése kapcsán ismerteti, külön fejezetben méltatja a könyv szerepét, a könyvnyomtatás elterjedését..˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!