MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Reneszánsz tanulmányok

: Reneszánsz tanulmányok

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Művészet és elmélet

Terjedelem:

114 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631320804

tartalom:

"Ernst H. Gombrich ma már régi ismerőse a művészet iránt érdeklődőknek, hiszen több munkája jelent meg magyarul. Könyvünk mégis, több szempontból is meglepetéssel szolgál; a szerző válogatott művészeti tanulmányai bepillantást nyújtanak a kutató művészettörténész műhelyébe. Ismerős tájakon járunk, elsősorban - két-két nagyszerű Leonardo- és Raffaello-tanulmányban - az itáliai reneszánsz vidékén; de a megközelítés alapos volta, a reneszánsz filozófiájának, kompozíciós rendszerének, munkamódszerének és szimbolikájának mélyreható elemzése a már megszokott, ismeretanyagunkba besorolt tényeket is újszerű megvilágításba helyezi. Különösen a művészeti és tudományos szempontok egymásra vonatkoztatása teszi érdekessé ezeket az írásokat; nagyszerű példája ennek a több szempontú megközelítésnek a víz mozgásformáiról szóló Leonardo-tanulmány."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!