MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Ribera

: Ribera

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Művészet Kiskönyvtára

Terjedelem:

29 p., 23 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631305457

tartalom:

Ribera, Jusepe de (1588-1686), spanyol festő. Tanítványa volt Ribaltának Valenciában, de már fiatal korában Nápolyba került, majd Rómában, Parmában Correggio műveit tanulmányozta, valószinü, hogy Velencében is járt és talán Michelangelo da Caravaggio befolyása alatt is állott. Tanulmányútja után Nápolyban telepedett le, rendkivüli befolyásra tett szert, udvari festője lett Ossuna hercegnek, a nápolyi alkirálynak. A nápolyi festőiskola legkiválóbb mestere. A nápolyi székesegyházban van szt. Januariust a tüzes kemencében ábrázoló képe, az ottani S.-Martino-templomban többek közt a Krisztus levételét a keresztről ábrázoló hatalmas festmény, a salamancai Ágoston-rendi templombana remek Concepcion (Szeplőtelen fogantatás). A madridi képtárban mintegy 60 képe látható.. Különösen hiresek: Mária Magdolna bájos képe (drezdaiképtár); Krisztus sírbatétele, A pásztorok imádása (Páris, Louvre); Krisztus azirástudók között, Krisztus útja a vesztőhelyre (bécsi muzeum). Jellemző képei vannak Budapestten is, közöttük a szt. András vértanuságát ábrázoló kép.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!