MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei

: Ridovics László

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Festészet

Sorozat:

Mai Magyar Művészet

Terjedelem:

46 p., 8 t.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ridovics László festőművész. (Szombathely, 1925. szeptember 1.-) Koffán Károly szabadiskolájába járt. 1944-1951 között a Magyar Képzőművészeti Főiskolára járt, ahol mestere Szőnyi István. 1949-ben egy évet a leningrádi Képzőművészeti Főiskolán töltött ösztöndíjjal. 1951-1957 között a Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban tanított. 1956-1959 közötti időszakra elnyerte a Derkovits-ösztöndíjat. 1967-ben Munkácsy-díjat kap. 1959-1967 között a Magyar Iparművészeti Főiskolán tanított díszítő festő szakon. 1954-1957 között egyik irányítója volt a Nagy Balogh János Alkotóközösségnek, 1960-1962-ben a Fiatal Művészek Stúdiója vezetőségi tagja, majd elnöke. 1957-től a Képzőművészeti Alap tanácsadó testületének tagja. A 60-as évek közepétől 1986-ig a Művészeti Alap szociális bizottságának elnöke. 1972-ben a Zsennyei Művésztelepen dolgozott. Tanulmányúton járt Ausztriában, Olaszországban, Franciaországban és Németországban. 1973-ban és 1981-ben látogatott Japánba, ahol Tokióban, Szapporóban és Kuruméban volt kiállítása. 1972-től évente szerepel a tokiói Towo Art Center kiállításain. Az 1966-tól öt évig működő Kilencek Művészcsoport egyik alapító tagja. 1987-1994 között az Új realisták művészcsoport tagja. Tudatosan vállalja a mestere, Szőnyi István által oktatott posztimpresszionista hagyományokra épülő fényhatásokkal és árnyékolással gazdag kolorizmust. Festészetének meghatározó jellemzője az erőteljes tiszta színek használata, a biztos szerkesztés és a világos témakidolgozás. Tájképei, portréi és csendéletei expresszív hatásúak. A családi élet ellesett pillanatait megörökítő grafikái lírai hangvételűek. Táblaképek mellett, a 60-as és a 70-es években számos - részben mozgalmi tematikájú - freskót is készített.

leírás:

Kissé összefestékezve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!