MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Sisley

: Sisley

Kiadás:

München, 1982

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

95 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631315851

tartalom:

"A múlt század utolsó harmadában nagy vihart kavaró, a festészetet alapjaiban megújító képzőművészeti irányzat, az impresszionizmus nálunk kevéssé ismert képviselőjét, Alfred Sisley-t (1839-1899) mutatja be Raymond Cogniat könyve. Felvázolja azt az utat, amelyen az angol kereskedőcsaládból származó fiatalember rátalál a kialakulóban lévő új természetszemléletre, a természet új ábrázolási lehetőségeire, a látvány új, a fény tudományos elemzésén alapuló megjelenítésére. Ebben a munkában barátokra is talál; az irányzat jelentős képviselői: Bazille, Monet, Renoir és Sisley alkotják azt a vidám társaságot, amely rendszeresen festi a Párizs környéki táj változásait, a fák, a víz és a fény csodálatos játékát. Raymond Cogniat feltárja Sisley művészetének előzményeit és forrásait, megismertet nehéz és puritán életével, a kortárs festők képeivel összevetve elemzi a művész bensőséges, derűs művészetét. Sisley műveinek derűje látásmódjából táplálkozik. Sajátos technikával festett tájképei életében nem hoztak számára elismerést, nélkülözések között halt meg. Halála után azonban hamarosan felfedezték művészetét, s ma az impresszionizmus egyik legnagyobb mesterét tiszteljük benne. A kötetet 54 színes és 21 fekete-fehér reprodukció teszi teljessé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!