MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Szilvitzky Margit

: Szilvitzky Margit

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Corvina Műterem

Terjedelem:

79 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631312127

tartalom:

Festő, textilművész, egyetemi tanár.

A Magyar Iparművészeti Főiskola tanára, textilművész, a kortárs magyar művészetben mint a kísérleti textilművészet egyik kezdeményezőjét tartják számon. Háromdimenziós, hajtogatott szisztémájú munkáit, térben elhelyezett tárgyait és berendezéseit a hetvenes évektől fogva ismerhette meg a kiállításlátogató közönség. A textilen kívül más műfajok is foglalkoztatják, a rajz, a papír, a festés. Művészetének lényeges eleme a szabad átjárás a műfajok között.

A 60-as években főleg ruhatervezéssel foglalkozott. 1968-ban állított ki először textilműveket. Az új textiles mozgalom egyik vezető alakja. Tértextileket, textil-kollázsokat, nagyméretű térhajtogatásokat, textilobjekteket készített.

1985-1988 között készült laufer-festményei egyfajta átmenetet jelentenek a festészet felé. A gyárilag előállított, esetleges kialakítású vászonalapot markáns kompozícióvá alakítja át; festéssel, textil-applikációval egészíti ki. Ezen az úton haladva jutott el egy számára új műfajhoz, a festészethez. Festményei eleinte kötődnek textiles munkáihoz. Egy-egy kompozíció erősen emlékeztet hajtogatásaira, textilobjektjeire...

port.hu alapján 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!