MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Teremtő géniuszok. Van Eycktől Cézanne-ig

: Teremtő géniuszok. Van Eycktől Cézanne-ig

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

259 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632817753

tartalom:

"Tolnay Károly - vagy ahogy világszerte ismerik, Charles de Tolnay - nemzetközi tekintélyű művésztörténész, a századelő reformnemzedéke körében, Lukács György és Fülep Lajos szellemi kisugárzásában, a Vasárnapi Kör tagjaként kezdte tevékenységét. Részt vett a Tanácsköztársaság művészeti életében, majd emigrált. Bécsben, Max Dvorák tanítványaként a szellemtörténeti iskola eredményeit ismerte meg, majd Hamburgban az Aby Wartburg köré szerveződött művészettörténész társaság tagja lett, és az ikonológiai módszert sajátította el. A negyvenes években Princetonban (USA) professzor, majd 1965 után, Európába visszatelepedve, a firenzei Casa Buonarroti igazgatója, egészen 1981-ben bekövetkezett haláláig. Neve elsősorban a Michelangelo-kutatásokkal fonódott össze. Kései, 1975-ös magyarországi bemutatkozása - a Michelangelo. Mű és világkép című kötettel - kutatásainak ezt a területét ismertette meg a magyar közönséggel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!