MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Uitz Béla

: Uitz Béla

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Képzőművészeti Kiadó

Kategóriák:

Festészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szemtől szemben

Terjedelem:

230 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633361931

tartalom:

""Kikerültem az életbe minden materiális alap nélkül, családdal, gyerekkel a legnagyobb nyomorba, és a művészettel, amelyet nagyon szerettem - konok fejemmel, önakarattal -, és világért sem csináltam volna giccset. Világnézeti zavarban éltem, nagy nyomorban vad paraszt gyerek - és bánatomat ezen munkákban sírtam ki. Így kerültem a francia művészi befolyás alá - mely csak formális volt - de tetszett, mert volt bennük küzdő, erős akarat." "Engem akkor a család, a bánat, melyből kiutat nem láttam, az anyaság, a nagy összefüggések, minden forma között a belső megvilágítás, a kép teljes egysége érdekelt. A szociális oldalt, az osztályharc értelmét, a harci marxi-lenini metódust nem értettem... Én sokat tanultam és tudtam a művészetről, nagyon akartam valami nagyot csinálni." (Részletek Uitz Béla 1960-ban írt, kiadatlan önéletírásából)"

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!